Doa Bersyukur

“Ya Tuhanku berilah aku ilham untuk tetap mensyukuri nikmat-Mu yang telah Engkau anugerahkan kepadaku dan kepada dua orang ibu bapaku dan untuk mengerjakan amal soleh yang Engkau redhai; dan masukkanlah aku dengan rahmat-Mu ke dalam golongan hamba-hamba-Mu yang soleh”. (Q.S. An-Naml : 19)

Wednesday, September 29, 2010

Selebriti Terkenal Juga Lampinkan Anak Dengan Clothdiapers!

Pelanggan-pelanggan yang dihargai,

Mereka terkenal, mereka jutawan dan mereka memilih clothdiapers untuk anak-anak mereka kerana yakin kebaikannya. Mereka termasuklah selebriti terkenal Hollywood seperti Julia Roberts, Gwyneth Paltrow, Brooke Shields, Denise Richards, Diane Farr (siri Numb3rs), Anna Belknap (CSI:NY) dan ramai lagi. Untuk membaca artikel asal boleh layari link berikut:Sebahagian mereka mula gunakan clothdiaper setelah mendapat clothdiapers sebagai hadiah sempena kelahiran bayi mereka. Setelah itu mereka kekal menggunakannya sehingga anak memasuki fasa latihan ke tandas.

Artis Malaysia? Saya belum ada informasi lagi siapa yang lampinkan bayi mereka dengan clothdiapers. Tapi saya tahu kebanyakan ibu bapa Malaysia yang sedar tentang kepentingan natural parenting dan kepentingan menjaga alam sekitar akan memilih clothdiapers untuk anak-anak mereka. Sudah tentu pilihan yang bijak!

Anda bukan ibu bapa? Tidak mengapa...mulai sekarang boleh sama-sama mendukung usaha menyelamatkan alam sekitar dengan menghadiahkan kawan-kawan atau saudara mara yang baru mendapat cahaya mata dengan clothdiapers. Berpahala tu Insyaallah-bantu kawan/saudara berjimat. Kalau hadiahkan baju baby atau set toileteries baby akan gunakan sekejap saja. Tapi kalau hadiahkan clothdiapers, baby pakai sehingga mahir ke tandas..dan boleh diguna lagi untuk anak-anak seterusnya.

Selamat membuat pilihan bijak!

Salam hormat...

p/s: Kajian mendedahkan bayi menukar lampin sebanyak 7000 ke 8000 kali sebelum memulakan latihan ke tandas. Jadi, dianggarkan 450 bilion lampin pakai buang digunakan dalam setahun di seluruh dunia. Ini menyumbang kepada hampir 77 juta tan bahan buangan.

No comments:

Post a Comment